top of page
חיפוש
  • תמונת הסופר/תשלמה קוגן

החשיבות של תחום משאבי אנוש בחברת סטארט אפ


באתר Workology, העוסק בסקירת מגמות וכלים עבור אנשי משאבי אנוש, פורסם מאמר מעניין המתאר את הסיבות להעסקת איש משאבי אנוש מקצועי בחברות סטארט-אפ. המאמר מדגיש את הצורך בגיוס והעסקת איש משאבי אנוש כבר בשלבים המוקדמים של הקמת העסק.

במאמר, טוענת ג'סיקה מילר-מרל )מומחית בתחום משאבי אנוש), "... מהרגע שלחברה יש מייסד ויותר משני עובדים המקבלים שכר, אזי העובד השלישי צריך להיות מנהל משאבי אנוש". היא ממשיכה ומוסיפה "מנהל משאבי אנוש צריך להיות בעל ניסיון והבנה בדיני עבודה, העסקה אסטרטגית, תרבות ארגונית ומבנה ארגוני".

עוד עולה מדבריה ששכירת עובדים חסרי ניסיון בתחום משאבי אנוש עלולה להיות מסוכנת, שכן אין בחברת סטארט אפ גורמים שיכולים לאמן אותם.

סולם ה- ROI של HR שלהלן, מדגיש את השונות הגבוהה בתפקידו של איש משאבי אנוש בארגונים שונים ותרומתם לארגון בכל שלב.

בעוד אני מסכים עם ההיגיון של הכותבת, בדבר נחיצות איש משאבי אנוש בארגון יזמי, אני תוהה אודות העיתוי בהעסקתו של איש משאבי אנוש. האם העסקתו מיד עם הקמת העסק היא ההקצאה הטובה ביותר של המשאבים של בעל העסק?

איש משאבי אנוש בעל מומחיות וניסיון ידרוש משכורת של לפחות 20,000 ₪. כסטארט-אפ או כבעל עסק קטן, המשאבים שלך מוגבלים וממוקדים בצמיחה. האם הקצאת עלות זו לטובת שיווק, מכירות או מחקר ופיתוח אינה הקצאה נכונה יותר?

עם זאת, הרעיון הוא נכון. משאבי אנוש חיוניים להצלחתה ופעילותה של החברה. הסיכון בניהול שגוי של העובדים שלך, או עשיית טעויות בתחום דיני עבודה מהווה חשיפה לתביעות משפטיות פוטנציאליות העלולות להעמיד את החברה שלך בסכנה קיומית.

ישנם תפקידים רבים שחשובים להצלחתו של כל עסק, ואולם במקום להעסיק עובדים במשרה מלאה בתחום משאבי אנוש, ניתן להשיג את אותם התוצרים באמצעות מיקור חוץ.

מיקור חוץ של פונקציות משאבי אנוש מאפשר לך להתמקד בהרחבת העסק שלך בזמן שעובדי המיקור ששכרת שומרים אותך עדכני ופועל בהתאם לחוקים.

12 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page